Tien duurzame textiel innovaties om beter te leren kennen

Hennep wordt al duizenden jaren gebruikt voor de productie van textiel. De kracht en vele functies van de vezels betekenen dat het makkelijk voor alles gebruikt kan worden, van duurzaam touw tot zachte en comfortabele kleding.

Om je een idee te geven van de vele functies van hennep textiel: Alles wat van katoen kan worden gemaakt, kan ook van hennep worden gemaakt. De lange vezels maken het veel duurzamer en het kweken van hennep is milieuvriendelijker.

Hennep textiel heeft  een aantal prettige eigenschappen voor degene die het draagt: Het materiaal is vocht-absorberend en daarmee goed beschermend tegen vlekken. Ook houdt de stof meer UV stralen buiten dan andere stoffen. Er zijn onderzoeken gedaan waaruit is gebleken dat hennep de groei van stafylokok bacterien tegen gaat. Dit is een erg bijzondere eigenschap, de bacterie veroorzaakt namelijk huidinfecties die de stof kan voorkomen. Voor mensen met een gevoelige huid kan dit een enorme hulp zijn.

Hennep is meer absorberend, neemt beter verf op dan katoen, is sterker, zachter, groeit sneller en heeft minder bronnen nodig om te worden gekweekt. Ook kan 1 hectare hennep dezelfde hoeveelheid vezels produceren als 2-3 hectares katoen. Het is verbazingwekkend dat katoen nog gebruikt wordt. Nu de wetgeving voor hennep minder streng wordt, zullen we hopelijk veel meer hennep zien in de textielindustrie! Hoe mooi zou het zijn om ons milieu dat met de jaren heel erg acheruit gegaan is te kunnen verbeteren met Hennep!

Hennep textiel was ooit een belangrijke industrie in het westen, maar dit eindigde met de industriële revolutie, toen industrie eigenaren worstelden om bronnen te vinden om een monopoliepositie in te krijgen. De legaliteit en het kweekgemak van hennep zorgde ervoor dat het niet kon worden gemonopoliseerd. Om je een idee te geven hoe groot de hennep industrie ooit was, en hoe sterk en veelzijdig hennep textiel is: Bijna elk touw en zeil dat op schepen werd gebruikt, voor de uitvinding van de motor, was gemaakt van hennep. Hennep textiel gaat duizenden jaren terug.

https://fashionunited.nl/nieuws/business/tien-duurzame-textiel-innovaties-om-beter-te-leren-kennen/2018100540146

Wat vond je van dit artikel? Laat het ons weten en geef je waardering:
SlechtOnvoldoendeGemiddeldGoedZeer goed (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Gerelateerd nieuws