popcorn met hennepzaad

Recept: popcorn met hennepzaad en kruiden

Gisteren, zondag 19 januari, was het Internationale Popcorn-Dag! Hoewel het nut van een dag als dit ons allemaal wat in twijfel achterlaat, gaf dit ons wel het idee om eens een weekje recepten te delen met jullie in plaats van onze gewone blogartikelen. Vandaag: popcorn met hennepzaad.

Hennep voor kinderen

hennepzaad gepeld

Wil je graag wat meer hennep aan het dieet van je kinderen toevoegen? Dan is dit een ideale manier om dat te doen. Popcorn is al jaar en dag een favoriet onder zij die bewust met voeding bezig zijn en hun kinderen zonder bewerkte voeding laten opgroeien. Popcorn is de perfecte gezonde snack, die je op vele verschillende manieren kan opleuken. Er hennepzaad aan toevoegen is een goede manier om kinderen wat meer hennep te laten eten met alle voordelen die daarbij komen kijken.

Waarom hennepzaad?

hennepzaad

Hennepzaad is een bron van goede voedingsstoffen en een combinatie van vele voordelen:
– Hennepzaden zijn rijk aan twee essentiële vetzuren, linolzuur (omega-6) en alfa-linoleenzuur (omega-3). Dit kan huidziekten verhelpen en verlichting bieden bij eczeem en andere symptomen.
– Ze zijn een complete bron van eiwitten, wat betekent dat ze alle 9 essentiële aminozuren bevatten. Deze aminozuren zijn de bouwstenen voor alle eiwitten.
– Hennepzaden bevatten vitamine E, fosfor, kalium, natrium, magnesium, zwavel, calcium, ijzer en zink.
– De zaden zijn een goede bron van arginine en gamma-linoleenzuur, 2 voedingsstoffen die zijn gekoppeld aan een verminderd risico op hartaandoeningen. Gamma-linoleenzuur is ook gelinkt aan het verminderen van de hormonale onbalans bij menopauze.  
– Hennepzaad heeft neuro-beschermende, ontstekingsremmende effecten en helpt het immuunsysteem reguleren.
– Hele hennepzaden bevatten veel vezels, wat de spijsvertering ten goede komt.
– Onderzoek uitgevoerd in menselijke cellen suggereert dat hennepzaadolie anti-reumatische effecten zou kunnen hebben.

Recept: Popcorn met hennepzaad

Ingrediënten voor 1 portie:
– 65 gram popcornkorrels
– 4 el kokosolie
– 1 el hennepzaad
– ½ tl lookpoeder
– ½ tl zout
– ½ tl rozemarijn
– ½ tl peterselie
– ¼ tl zwarte peper

Instructies:
1. Maak popcorn van de popcornkorrels. (Lang verhaal kort: verhit wat olie in een pot, giet er de popcornkorrels bij, deksel op de pot. Iedere paar seconden de pot goed schudden, zodat de warmte zich verspreidt en de korrels kunnen gaan poppen. Het deksel pas van de pot afhalen als je geen plofgeluiden meer hoort.)
2. Zorg dat de kokosolie lopend is. (Zomer: bewaar je kokosolie gewoon in de keukenkast voor instant lopende olie. In de winter: au bain-marie verwarmen.)
3. Voeg alle andere ingrediënten toe aan de kokosolie.
4. Giet het geheel over de popcorn en meng.
5. Zie je kinderen genieten van deze lekkere en gezonde popcorn met hennepzaad snack. En vergeet niet er zelf van te genieten.

popcorn met hennepzaad

Disclaimer: foto’s van het eindproduct werden gemaakt door mijn dochters, die het geweldig vonden om de kom met popcorn mee te nemen doorheen de nabije omgeving op zoek naar fotografeerwaardige plekken.

Hennepzaad bij Hennepplaza

Hennepplaza heeft verschillende soorten hennepzaad in het assortiment die je kan gebruiken om dit recept uit te proberen:

Wat vond je van dit artikel? Laat het ons weten en geef je waardering:
SlechtOnvoldoendeGemiddeldGoedZeer goed (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Gerelateerd nieuws