pindakaas met hennepzaad en hennepolie

Recept: Pindakaas met hennepzaad en -olie

Als laatste recept in onze receptenweek denken we even out-of-the-box! Wist je dat het vrijdag, 24 januari, Internationale Peanut Butter Day is? Dat gaf ons meteen een idee voor een heerlijk eenvoudig recept waarmee je hennep in je kinderen (of jezelf) kan smokkelen zonder dat ze het door hebben. Vaak zijn kinderen nogal kieskeurig in wat ze willen eten. Hennepzaad (of gezonde voeding in het algemeen) staat dan niet hoog opgeschreven in het lijstje van eten dat ze graag naar binnen spelen. Op deze manier lukt het vast wel! Pindakaas met hennepzaad en -olie. Maak van een populair ingrediënt een bron van gezonde voedingsstoffen…

Hennepzaad en hennepzaadolie

hennepzaadolie

Hennepzaad is rijk aan essentiële vetzuren als Omega-6 en 3, ze zijn een complete bron van eiwitten en bevatten alle 9 essentiële aminozuren, ze bevatten vitamine E, fosfor, kalium, natrium, magnesium, zwavel, calcium, ijzer en zink, zijn een goede bron van arginine en gamma-linoleenzuur, bevatten veel vezels, etc…

Hennepzaad is een ongelooflijke aanwinst voor je dieet en een ingrediënt die in iedereen in zijn keukenkast moet hebben staan. In hennepbrood is hennepzaad een must!

Ook hennepzaadolie kan gebruikt worden in hennepbrood in plaats van de andere vetten die je anders zou gebruiken. Hennepzaadolie wordt uit hennepzaden geperst en bevat dus een groot deel van de voordelen die hennepzaden ook bevatten.

Recept: Pindakaas met hennepzaad en -olie

Ingrediënten
– 4 delen pindakaas
– 2-4 delen hennepzaad
– 1-2 delen hennepolie
– lege glazen pot met deksel

Instructies:
1. Doe de pindakaas in een kom en verwarm au-bain-marie tot het geheel wat loperiger wordt en je de pindakaas makkelijk door elkaar kan roeren. Haal de kom uit het water.
2. Doe de hennepolie en het hennepzaad bij de vloeibare pindakaas en meng goed onder elkaar. Hoeveelheden maken hier in principe niet zo uit. Bovenstaande hoeveelheden zijn een mooie richtlijn, maar kunnen naar wens aangepast worden.
3. Doe het mengsel is een propere glazen pot met deksel. Laat afkoelen.

pindakaas met hennepzaad

Hennepzaad en -olie bij Hennepplaza

Hennepplaza heeft verschillende soorten hennepzaad en hennepolie in het assortiment:

Wat vond je van dit artikel? Laat het ons weten en geef je waardering:
SlechtOnvoldoendeGemiddeldGoedZeer goed (3 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Gerelateerd nieuws