Maak plaats voor de hennep scooter

Wil jij hip, snel en duurzaam van de ene naar de andere kant van de stad? Maak kennis met de Be.e van Van.eko. De eerste scooter die is gemaakt met hennep. Te bestellen als een snorscooter of een bromscooter.

De elektrische scooter is zo duurzaam mogelijk gemaakt en heeft een bereik van ongeveer 75 km bij een snelheid van 45km per uur en meer dan 100km als je voor de snorversie kiest.

Driedubbel Duurzaam

Niet alleen van duurzaam materiaal, ook het feit dat hij elektrisch is en in Nederland geproduceerd maken dat de Be.e driedubbel duurzaam is.

Het idee van de scooter met hennep is ontstaan uit de wens van de oprichter van Van.Eko om een zo duurzaam mogelijke scooter te maken. Tijdens de zoektocht naar een natuurlijke vezel werd duidelijk dat hennep de beste keuze is. Weinig materiaal is zo sterk, zo licht en tegelijk zo milieuvriendelijk te produceren als hennepvezel. Het product is al een bekende grondstof in de boten- en windmolenbouw. De combinatie was snel gemaakt.

De Be.e. is een elektrische scooter. Dat heeft een paar grote voordelen. Op de eerste plaats start je scooter vrijwel altijd. Bij een scooter op brandstof wil dat nog wel eens problemen geven. Een elektrische scooter maakt ook een berg minder herrie. Daarbij vervuilt het natuurlijk een stuk minder de omgeving. Goed voor het milieu en de buurt dus. Ook heb je een stuk minder onderhoud en is je scooter dus vriendelijk voor je portemonnee. Elektrische scooters hebben veel minder bewegende onderdelen en het enige onderhoud heb je aan de remmen, de banden en de accu. Dat is wel wat anders dan bougies en filters vervangen, carburateur schoonhouden en olie verversen van een 2-takt of een 4-takt scooter.

De hennepscooter is niet alleen van zo duurzaam mogelijk materiaal gemaakt, het is ook Nederlands handwerk. Lokaal geproduceerde producten zijn altijd duurzamer dan alles wat met CO2 uitstotende boten, vrachtauto’s of vliegtuigen onze landsgrens over moet.

Hennepscooter

Wij noemen de Be.e liefdevol onze hennepscooter. Het frame is immers volledig van hennep gemaakt. Op de scooter vind je een grappige peephole. Een gedeelte van de kuip is gemaakt met een doorzichtige coating, zodat je de hennepvezels direct herkend.

Het frame van een gewone scooter bestaat uit een stalen buizenframe met daaraan de kunststof beplating. Dit kunststof omhulsel is alleen voor de mooi en heeft geen dragende functie. Bij de hennepscooter is dat andersom. Het frame is een sterk en compact omhulsel met van binnen helemaal niets. De coating van de scooter is overigens ook gemaakt met eco materiaal, van hars. Het materiaal is helemaal glad, vergelijkbaar met A-kwaliteit oppervlakken van auto’s. Zo glad als een spiegel dus. Het zadel is van leer, maar ook verkrijgbaar in vinyl. Daarmee past hij perfect in een vegan lifestyle.

Nog enkele specificaties:

  • Wielbasis 1300 mm
  • Ingebouwd 600W accu
  • Opgeladen van 0-100% in 4 uur
  • Gewicht 110 kilo
  • Toegestane extra gewicht 160kg, 2 passagiers
  • Garantie 4 jaar of 20.000km

In de toekomst nog duurzamer

Het team van de Be.e werkt intussen rustig verder aan meer duurzame opties. Rubber is op zich niet duurzaam, hoewel steeds beter recyclebaar. Het probleem is dat je sommige producten gewoon nog niet veilig kunt vervangen. De overheid stelt (terecht) allerlei eisen aan voertuigen. Duurzame banden staan zeker op het verlanglijstje van Van.eko. Hetzelfde geldt voor het scherm en voor kabels en metalen onderdelen. Maar voor nu kan je niet duurzamer scooter rijden dan met de Be.e.

Wat vond je van dit artikel? Laat het ons weten en geef je waardering:
SlechtOnvoldoendeGemiddeldGoedZeer goed (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Gerelateerd nieuws

Open chat
1
Goedendag 👋,

Waarmee kunnen wij je helpen?
Powered by