Hennep een Foodtrend in 2019

Volgens trendwatcher Marielle Bordewijk is hennep een opkomende trend. Amerika heeft de bekende plant gelegaliseerd en dat zal ‘m nog meer in populariteit stijgen. En dus niet alleen als ontspannend goedje. Want naast de relaxte werking is hennep dus hartstikke gezond! Verder leggen wij u uit waarom hennep nou zo gezond is!

Waarom hennepzaden nou zo gezond zijn is, omdat ze volwaardige eiwitten bevatten die de spieropbouw en het uithoudingsvermogen bevorderen, de bloedsuikerspiegel in balans houden, genezing versnellen, de natuurlijke reiniging van het lichaam stimuleren en zorgen voor sterke botten en tanden.

Hennepzaden bevatten omega-3 vetzuren, meer dan 20 soorten mineralen en sporenelementen die belangrijk zijn voor het functioneren van het lichaam. Ook bevatten hennepzaden een flinke hoeveelheid enzymen en antioxidanten, zoals vitamine E en lecithine. Lecithine ondersteunt ook wel een gezonde leverfunctie, die als vervolg de natuurlijke reiniging van het lichaam verbetert. Vitamine E en lecithine zijn beide belangrijk voor een gezonde hersenchemie.

Daarnaast zijn hennepzaden rijk aan alfa, beta en gamma globuline, die versterken ons immuunsysteem en helpen oud en beschadigd weefsel te herstellen en ook zelfs nieuw weefsel aan te maken.

Hennepzaden bevatten het hoogste gehalte belangrijke vetzuren van alle zaden ter wereld.

Wat vond je van dit artikel? Laat het ons weten en geef je waardering:
SlechtOnvoldoendeGemiddeldGoedZeer goed (2 votes, average: 4,50 out of 5)
Loading...

Gerelateerd nieuws