skon skincare blog banner

SKØN – Duurzame huidverzorging voor de beauty-minimalist

Met trots introduceert Hennepplaza de producten van SKØN, het indie schoonheidscollectief voor beauty-minimalisten. Aan het roer: twee Europese power vrouwen met een missie: Gisele Azad uit Nederland en Antonia Mühlbauer uit Zweden. SKØN maakt 100% natuurlijke duurzame veganistische huidverzorging voor de nieuwe generatie bewuste mensen. Mensen; want deze cosmetica is geschikt voor iedereen en niet gender-gebonden. Maak kennis met dit (h)eerlijke merk en deze inspirerende Hemp Pioneers!

SKØN (‘mooi’ in het Zweeds) maakt producten waarin natuurlijke schoonheid centraal staat. Dat zie je ook terug in de campagnes van het merk; die zijn divers, minimalistisch en genderneutraal. Maar niet alleen op dat gebied is SKØN bezig met natuurlijke schoonheid. De producten zelf zijn zelf ook 100% natuurlijk. En – zoals je misschien al had vermoed – gebaseerd op ons favoriete plantje hennep.

SKØN draagt een positieve boodschap uit over wat schoonheid betekent en hoe dat voor iedereen verschilt. We spraken Gisele over haar net-in-Nederland-gelanceerde beautybaby.

skon lipbalm tinted

Als eerste zijn we natuurlijk gewoon benieuwd naar hoe het allemaal begon. Waarom dachten jij en je mede-oprichter Antonia Mühlbauer: ‘deze producten moeten er komen?’

“Antonia en ik hebben beide een liefde voor cosmetica, met name natuurlijke cosmetica. We houden van pure producten die er ook nog eens heel natuurlijk uit zien als we het op hebben. Het is alleen best wel moeilijk om zulke producten te vinden. Dit komt ook omdat merken al gauw een ‘natural’ stickertje op hun producten plakken, terwijl dat vaak maar gedeeltelijk waar is. Daarnaast zagen we wat grote beauty-merken deden met adverteren. De gezichten van de vrouwen zagen er voor ons zodanig nep uit, dat we totaal geen associatie met die merken voelden. We werden er bijna een beetje boos door: ‘is dit wat de beauty standaard is tegenwoordig?!’”

“Zodoende zijn we het lab ingegaan en hebben we producten gemaakt die we zelf ook zouden willen gebruiken. Langzamerhand kwam er meer interesse vanuit de mensen om ons heen en hebben we besloten om er een bedrijf van te maken!”

Er zijn wel meer bedrijven die natuurlijke beauty-producten creëren, maar de keuze om met hennep te werken is nog steeds bijzonder. Waarom heb jullie eigenlijk voor hennep als basis gekozen in deze lijn? (In hoeverre speelde de duurzaamheid van je producten een rol in het ontwikkelen?)

“Hennep is een controversieel onderwerp en product. Dit hadden wij in eerste instantie totaal niet door. We wisten wel dat het ‘anders’ was maar de hoeveelheid commentaar die erop kwam, hadden we nooit kunnen voorspellen.”

“Antonia en ik houden van duidelijkheid en minimalisme als het op beauty producten aan komt. Persoonlijk wil ik niet achterop een product kijken en totáál niet begrijpen wat ik nou eigenlijk gebruik. Als het chemisch is met een ellendig lange naam, sla ik het meteen over. Het is eigenlijk best wel vreemd dat we grote bedragen uitgeven met de hoop dat onze huid er beter uit gaat zien, maar ondertussen geen idee hebben waarom eigenlijk?”

“Dat wilden wij veranderen met een korte ingrediëntenlijst die iedereen kan begrijpen. Dit betekende dat we veelzijdige ingrediënten nodig hadden.”

“Na een hele zomer testen kwamen we op hennep uit. Er is niks anders wat mijn huid zo goed voedt en tegelijkertijd ook mijn oneffenheden aanpakt. Er zit zelfs een anti-aging aspect in, iets waar ik ook geen nee tegen zeg.”

Hennepzaapolie

Hennepzaadolie wordt gemaakt van zaadjes van de hennepplant. Hennepplanten zuiveren de aarde waarin ze groeien, hebben weinig water nodig, groeien ontzettend snel en zijn bestand tegen ongedierte waardoor ze geen bestrijdingsmiddelen nodig hebben. Los van het duurzame aspect, is hennepzaadolie ook ontzettend goed voor je huid.

Het is een krachtig ingrediënt voor natuurlijke cosmetica. De rijke hoeveelheid aan fytonutriënten, essentiële vitaminen en plantextracten dragen bij aan intense huidverbetering en -verjonging. Vitamine A in de hennepzaadolie voor het gezicht is de belangrijkste anti-aging vitamine die de regeneratie van de huid versnelt, waardoor lijntjes en rimpels vervagen. Hennepolie voor het gezicht wordt direct opgenomen door de huid en kan ook de talgproductie verbeteren, waardoor de vette en acne-huid verbetert.

Omega 3 en 6 vetzuren in hennepolie zijn verantwoordelijk voor ontstekingsremmende eigenschappen. Dit kan helpen bij de bestrijding van gemeenschappelijke huidproblemen en zorgt er voor dat de huid er gezond uit ziet. Hoewel het tegenstrijdig lijkt om olie te gebruiken op een huid die gevoelig is voor acne, is hennepzaadolie niet-comedogeen wat betekent dat het de poriën niet zal verstoppen. Dankzij de essentiële vetzuren in hennepolie zorgt het voor een uitstekende behandeling van ontstekingen en roodheid, zonder dat het de huid ontdoet van haar natuurlijke oliën. De volgende keer dat u een uitbraak van acne ervaart, vermijdt dan de gewone acne producten die agressieve chemicaliën bevatten en probeer eens hennepzaadolie.

Waar komt de hennep uit jullie producten eigenlijk vandaan?

“Wij hebben een hele lieve partner-manufacturer in Litouwen. Dat bedrijf wordt net als SKØN gerund door vrouwen en is relatief klein, maar ontzettend goed in het maken van natuurlijke cosmetica. Samen met hen proberen we al onze ingrediënten zo lokaal mogelijk te sourcen. Zodoende ook de hennepolie, die bij een hennepboer vandaan komt die daar niet ver vandaan is gevestigd.”

De nadruk ligt dus ook op duurzaamheid. Natuurlijk baseer je al je producten op een heel ecologisch verantwoorde grondstof. Maar ook de verpakkingen zijn van afbreekbaar aluminium. Voorlopig zijn jullie producten in Nederland alleen nog via onze site te bestellen, maar het zou natuurlijk super zijn als dit soort producten op langere termijn overal te koop zijn. Heb je grote toekomstplannen?

“Onze toekomstplannen zijn groot en veelzijdig. We gaan in juni onze nieuwe producten afronden, die later dit jaar uitkomen. Ook werken we nauw samen met heel veel creatievelingen uit verschillende landen en ons doel is om dit nóg meer te gaan doen. We merken dat ons merk als een platform dient om vele aspecten in het leven aan te kaarten. Goed voor jezelf zorgen is niet alleen belangrijk om er mooi uit te zien. Het gaat er ook om hoe iemand zich van binnen voelt. Dit onderwerp willen we nog meer benadrukken!”

“Ook willen we de stigma op hennep en cannabis verbreken door in meer winkels en webwinkels aanwezig te zijn. Natuurlijke cosmetica en hennepcosmetica is nog niet de norm in Europa terwijl het in de US bijna niet meer weg te denken is. Als we dit in Europa kunnen bereiken dan zijn we heel trots en blij!”

Naar hoe wij het begrijpen, zijn jij en Antonia het brein achter het idee. Maar je werkt wel met een heel team. Hoe is de samenwerking tussen jullie en je team ontstaan?

“We werken inderdaad met een geweldig team. Zoals ik al zei, willen we heel graag zo veel mogelijk getalenteerde mensen betrekken bij het bedrijf. We werken met veel kunstenaars samen, zowel in Nederland als in Zweden. Daarnaast hebben we samen gewerkt met fotografen en creative directors, die we geweldig vinden en als onze beste vrienden beschouwen. We vinden het belangrijk om iedereen de vrijheid te geven om te doen wat ze willen en wat voor hen goed voelt. We merken dat daaruit de mooiste creaties komen.”

Zo heeft Gisele voor een campagne video de hulp ingeschakelt van goede vriendin Helena Poneli Pataki… Featuring de bekende Zweedse zangeres Joy en het resultaat mag er zijn.

Featuring Joy M’Batha
Film by Helena Poneli Pataki
Soundtrack by nikø – obrigado, dkvpz

“I’ve always been fascinated by the role of medical plants throughout the history of ancient societies, folklore, magic, and science. Just like accusations of witchery were once used to reduce the influence of herbalism and its largely female pioneers, the stigma surrounding cannabis has much to do with capitalism, the patriarchy, and our losing touch with nature. My dream is that one day everybody will feel that nature is an extension of ourselves, rather than something simply happening around us. That’s why the word phytophilous (adj. thriving in the presence of plants) really resonates with me. And I love how SKØN reminds me of this.

With this campaign, I wanted to take the opportunity to bring my ideas and sketches of plants as lively and erotic to life. The fierce and unapologetic Joy M’Batha complements and embodies that energy like no other. Finding that Joy got my art direction right away—taking over the sexy environment like a bawws—was magic!”

– Helena Poneli Pataki

Waarom is SKØN eigenlijk inclusief/genderneutraal?

“Dat was een no brainer. Het is bij ons nooit opgekomen om een product op de markt te brengen waarbij we iemand buitensluiten. Diversiteit is voor ons heel belangrijk. Het klinkt misschien cliché, maar dat vinden wij misschien wel het mooiste aan ons bedrijf. Het team is zo divers en we hebben ontzettend veel voor elkaar gekregen. Je komt zoveel verder als je elkaar respecteert en visies samensmelt, in plaats van het onbekende af te stoten.”

“Je ziet zelden dat merken hun producten ook toegankelijk maken voor mannen – zonder dat het direct drag make-up is. Mannen in onze omgeving doen geheimzinnig over het feit dat ze af en toe concealer smeren om korte nachten te camoufleren. Door openlijk over mannenproducten te praten, merkten we om ons heen dat het minder een taboe werd. Zelfverzorging hoeft niets te maken te hebben met camoufleren, maar alles met de beste versie van jezelf willen vieren. Die zelfverzekerdheid willen wij aanmoedigen, zowel voor mannen als voor vrouwen.”

Welke boodschap over schoonheid zou je graag aan volgende generaties meegeven?

“We vinden het heel belangrijk om te laten zien dat schoonheid divers is en dat het geen standaard heeft. Iedereen staat ochtends op en heeft zijn of haar eigen routine. We willen dat iedereen een momentje neemt voor zichzelf en met een goed gevoel de deur uit kan gaan. Iedereen is mooi en kan bereiken wat hij/zij wil!”

SKØN viert pure schoonheid vieren zonder poespas, om zo ouderwetse, achterhaalde normen, schoonheidsidealen en labels aan de kaak stellen. De generatie van nu is toe aan iets nieuws, iets puurs, met liefde en zorg gemaakt. Het liefst wil SKØN de beauty-industrie zodanig beïnvloeden dat natuurlijke en duurzame producten de norm worden. Een beauty industrie creëren die goed is voor iedereen, inclusief de aarde.

duurzame huidverzorging skon hennep

Wat kan je verwachten van de SKØN skincare producten?

Puur natuur en de beste ingrediënten. Zachte, veganistische en heerlijk ruikende producten voor alle huidtypen.

Skincare producten bevatten vaak schadelijke chemische ingrediënten. Wat je op je huid smeert, dringt 26 seconden later je bloedbaan binnen. Bij SKØN hebben ze voorop gesteld om geen chemische, gevaarlijke stoffen toe te voegen. Alles is puur natuur en zacht voor de huid. De unieke combinatie van natuurlijke plantaardige ingrediënten maakt de producten van SKØN zo effectief.

Jojoba- en amandelolie hydrateren, verzachten, voeden en beschermen de huid. Aloe Vera kalmeert op een zachte manier en de zinc reinigt en reguleert de olieproductie.

Alle producten ruiken heerlijk citrus-achtig. De natuurlijke oliën, zoals zoete-sinaasappel, lavendel en bergamot, zijn zorgvuldig samengesteld en precies in de juiste hoeveelheid toegevoegd. De moisturizers ruiken fris en voelen ook zo aan; een lichte crème die snel wegsmelt in je gezicht waardoor je maar een klein beetje nodig hebt om de hele dag goed te zitten.

De moisturizers kun je het beste in de koelkast bewaren, omdat ze zo puur zijn, zijn ze beperkt houdbaar (ongeveer een jaar).

Skon Featuring Joy M'Batha

Reviews

“Ik gebruik de SKØN moisturizer nu een paar weken als onderdeel van mijn ochtend-routine. Het heeft geholpen bij mijn eczeemplekjes in mijn gezicht, wat een paar dagen na het gebruik al verdween.” – Alex

“Mijn huid is gevoelig en kan niet veel verdragen. Ik heb veel producten geprobeerd, maar deze maakten mijn huid vaak alleen maar onrustiger. Ik gebruik de SKØN moisturizer nu een tijdje en het is voor mij een absolute game-changer. Eindelijk een product dat mijn huid aankan, de conditie van mijn huid verbetert én vol zit met natuurlijke ingredienten waar ik volledig achter sta.” – Nathalie

“Ik heb een hekel aan chemische huidverzorging en ik betaal graag een beetje extra voor eerlijke en duurzame producten. Zo kwam ik uit bij SKØN. Ik gebruik de moisturizer nu een paar weken. Mijn huid ziet er stralender uit dan ooit.” – Philine

Ervaar het zelf

Benieuwd geworden? Bestel de producten in onze webshop, steun deze jonge Hemp Pioneers en ervaar het zelf:

Meer lezen over hennep? Check ons blog!

Wat vond je van dit artikel? Laat het ons weten en geef je waardering:
SlechtOnvoldoendeGemiddeldGoedZeer goed (3 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Gerelateerd nieuws

Open chat
1
Goedendag 👋,

Waarmee kunnen wij je helpen?
Powered by