Cannabis massage

Cannabis massage: pure relax-perfectie!

Cannabis en massage: 2 van mijn favoriete dingen bij elkaar. Met een lichaam dat chronische pijn te verduren krijgt, zijn dagelijkse massages hier een noodzakelijkheid geworden om al die trigger points door te werken. De massageolie fuseren met een of meerdere onderdelen van de cannabis plant, maakt die massage aan het einde van de dag een echte life changer voor deze fibromyalgie patiënte. Maar niet alleen tegen pijn zijn cannabis massages een fantastische uitvinding. Een relaxende acupressuurmassage klimt daardoor nog een paar trapjes hoger op de ontspanningsladder.

Waarom massage therapie?

Cannabis massage

Massage therapie is een hands-on behandelingsmethode waarbij het lichaam wordt gemasseerd met een doel voor ogen: bepaalde klachten oplossen. Ooit werd het gezien als een alternatieve benadering, maar ondertussen is het door de mainstream geneeskunde aanvaard als doeltreffend hulpmiddel. Massage therapie heeft een aantal belangrijke voordelen:

– het is ontspannend
– het vermindert stress
– het helpt bloeddruk verlagen
– het werkt spierontspannend
– het verbetert de bloedcirculatie
– het geeft je een betere lichaamshouding
– het helpt het immuunsysteem van het lichaam versterken

Waarom acupressuur massage?

Acupressuur massage

Acupressuur massage of diepe weefselmassage omvat het toepassen van stevige druk en langzame bewegingen om diepere lagen van spieren en bindweefsel te bereiken. Deze massage wordt gebruikt voor chronische pijn en spierkrampen zoals bij een stijve nek of bovenrug, lage rugpijn, beklemde spieren en pijnlijke schouders. Acupressuur bevordert ontspanning en welzijn, en behandelt bepaalde ziekten. Potentiële voordelen van een acupressuur massage zijn:

– helpt spanning tussen schouders en nek oplossen
– diepere slaap
– kalmeren van een verstrooide geest
– verlichting van de spijsvertering
– verhoogde mentale focus
– energieopbouwend
– immuniteit versterkend
– verlichten van een negatief gemoed
– zwelling oplossen
– frustratie en onrust verhelpen
– verwarmen van koude, stijve spieren en gewrichten
– hulp bij menstruele spanningen en problemen
– verlichten van opvliegers in de menopauze
– oplossen van pijn in de onderrug
– hulp bij herstel van blessures
– hulp bij terugkerende verrekking letsels
– betere lichaamshouding
– ontspannen van spierspanning

Cannabis ter ondersteuning van massage technieken

Cannabis en massage gaan hand in hand:

Pijnstillend en ontstekingsremmend
Cannabis en massage

Cannabis is een bekende pijnstiller en ontstekingsremmer. Door pijn en ontsteking in de spieren te verminderen, kan een massage therapeut dieper en effectiever werken. Die enkele druppels CBD-olie een half uurtje voor je op de massage tafel gaat liggen, kunnen wonderen doen.

Het endocannabinoïden systeem

Daarnaast heb je natuurlijk ook nog het hele endocannabinoïden systeem verhaal. Ons endocannabinoïden systeem (ECS) is een waar heelsysteem, met meetapparaatjes op cellulair niveau die ons lichaam gaan informeren over aangetaste cellen. Als reactie op gemeten probleemcellen maakt ons ECS endocannabinoïden aan die contact gaan maken met de receptoren van datzelfde ECS. Als paarden aan het begin van een paardenrace worden, dankzij dat contact met die receptoren, informatieve stoffen gelanceerd die regelrecht de informatie gaan doorbrieven naar de hersenen. Die gaan op hun beurt de juiste lichaamsfuncties activeren om het probleem op te lossen.

Naast endocannabinoïden zijn er nog andere stoffen die contact kunnen maken met de receptoren van ons ECS: fytocannabinoïden. En raadt eens welke plant er een grote hoeveelheid van deze soort stoffen bevat? Cannabis, inderdaad!

Receptoren in de huid
Receptoren in de huid

Ook in onze huid zitten receptoren waar cannabinoïden zich aan kunnen vasthangen. Door cannabis te mengen met massage olie, creëer je een middel dat je topicaal kan gebruiken om ter plekke het heelsysteem in werking te zetten. Een acupressuur massage duwt de cannabis onderdelen wat dieper in je huid om ook daar hun krachten te tonen.

Cannabis voor de massage therapeut

Een ander voordeel van cannabis tijdens een massage bevindt zich aan de andere kant van de transactie: de massage therapeut. Massages geven aan mensen mag een prachtige job zijn, waar je heel veel goeds mee verricht, maar het kan voor de handen, spieren en gewrichten van de masseur best een immense opgave zijn. Door te masseren met cannabis massage olie, komen de fijne cannabinoïden ook in de receptoren van de handen van de masseur terecht die op zijn/haar beurt daar de voordelen van draagt.

Cannabis massage producten

Hennepplaza verkoopt enkele massage producten, die heerlijke werkende bestanddelen van de cannabis plant bevatten. Van een massage hennepolie en een hennep massagegel of cannabiszalf, tot een echte CBD-zalf die geschikt is voor massages.

Wat vond je van dit artikel? Laat het ons weten en geef je waardering:
SlechtOnvoldoendeGemiddeldGoedZeer goed (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Gerelateerd nieuws

Open chat
1
Goedendag 👋,

Waarmee kunnen wij je helpen?
Powered by